کارگزاری بورس بیمه ایران|نمایش جزییات خبر

گزارش بازارهای جهانی

گزارش بازارهای جهانی
آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته ۰۸ بهمن ۱۴۰۱

آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته

هفته‌ای متعادل را در بازارهای جهانی کامودیتی پشت‌سر گذاشتیم. ابتدا گزارش‌های بهتر از انتظار رشد اقتصادی ناحیه یورو و آمارهای اقتصادی ایالات متحده منجر به رشد تقاضا در بازارها شد و سپس سخنرانی اعضای بانک‌های مرکزی اروپا و آمریکا و بالا رفتن احتمال افزایش نرخ‌های بهره و افتادن جهان به ورطه رکود موجب کاهش قیمت‌ها و رشد اندک شاخص دلار شد. هفته گذشته همچنین تعطیلات سال نو چینی برگزار گردید و همانطور که پیش‌بینی ‌می‌شد کاهش فعالیت‌های اقتصادی در این کشور منجر به کاهش تقاضا در کامودیتی‌ها شد.
در اواسط هفته شاخص PMI ناحیه یورو منتشر شد، عدد قبلی این شاخص در محدوده 3/49 قرار داشت انتظارات برای این گزارش در محدوده 8/49 بود اما عدد گزارش شده بهتر از انتظارات و در محدوده 2/50 قرار داشت که بیشترین میزان در 7 ماهه گذشته است. این گزارش بسیاری از تحلیلگران را متقاعد کرد که احتمالا اروپا موفق خواهد شد از رکود اقتصادی فرار کند و تورم نیز به میزان مورد انتظار کاهش یابد.اما به نظر می‌رسد نرخ‌های بهره بالاتر به دلیل افزایش اشتغال صورت گرفته همچنان در دسترس باشد و همین عامل تردید را در میان سرمایه‌گذاران افزایش داده است. 
در این راستا گابریل مخلوف عضو بانک مرکزی اروپا اعلام کرد سیاست افزایش نرخ بهره نشان‌دهنده تعهد ما به ثبات قیمت است و ما حتی به قیمت افزایش دو مرحله دیگر نرخ‌ها اجازه نخواهیم داد تورم بالای 2 درصد بماند. این سخنان نشان می‌دهد هنوز برای پیش‌بینی زمان پایان افزایش نرخ‌ها زود است و سرمایه‌گذاران احتمالا دست به عصا عمل خواهند کرد. 
 در هفته گذشته داده‌های اقتصادی مهمی از ایالات متحده منتشر شد که مهمترین آنها شاخص تولید ناخالص داخلی آمریکا برای فصل چهارم بود. درحالی که انتظارات برای این شاخص در محدوده 6/2 درصد قرار داشت رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در محدوده 9/2 درصد و بهتر از انتظارات گزارش شد. در کنار این شاخص تعداد مدعیان جدید بیمه بیکاری آمریکا نیز منتشر شد که 186 هزار نفر و کمتر از انتظارات بود و این خوش‌بینی را به وجود آورد که در جلسه هفته آینده احتمالا تنها 25/0 واحد درصد نرخ بهره افزایش یابد و نهایتا یک افزایش نرخ دیگر به این میزان تا رسیدن به قله نرخ بهره در پیش داشته باشیم. 
 
اوره 
قیمت اوره فوب خاورمیانه طی ماه‌های اخیر بر اثر ریزش نرخ گاز آمریکا و اروپا و کاهش تقاضا برای اوره در فصل زمستان به پایان‌ترین حد خود طی 21 ماه اخیر رسیده و در محدوده 387 دلار به ازای هر تن قرار دارد. در حال حاضر هزینه تولید یک تن اوره گرانول با گاز 8/2 دلاری ایالات متحده به 111 دلار رسیده است.
این درحالی است که این هزینه در نقطه اوج قیمت‌ها حدود 250 دلار و 2 ماه پیش در محدوده 150 دلار قرار داشت. کاهش مصرف کود در فصل زمستان شاخص قیمت کود را در پایین‌ترین سطح خود از سپتامبر 2021 قرار داده است و پیش‌بینی می‌شود تا افزایش تقاضای بازرگانان برای کشت بهاره قیمت‌ها در سطوح پایین باقی بمانند. 
 

نفت 

قیمت نفت برنت طی هفته گذشته در ابتدا تحت تاثیر رشد بهتر از انتظار تولید ناخالص داخلی آمریکا در فصل چهارم و فروکش کردن کرونا در چین تا محدوده 89 دلار پیش رفت اما با توجه به تداوم نگرانی‌ها درخصوص رکود جهانی و کاهش تقاضای نفت در نهایت با 5/1 درصد کاهش در محدوده 3/86 دلار بسته شد. با این حال به دلیل بسته بودن بازارهای آسیایی در هفته گذشته حجم معاملات پایین ماند و سرمایه‌گذاران نیز در رابطه با اثر افزایش تقاضا بر اثر بازگشایی مجدد بازارهای چین تردید دارند و داده‌های مرتبط با تقاضای واقعی این کشور را دنبال می‌کنند. ثبات قیمت نفت در محدوده بالای 85 دلار طی هفته‌های گذشته موجب رشد 5/4 دلاری شاخص کرک اسپرد و رسیدن آن به محدوده 23 دلار شد.
کرک اسپرد در این روزها بسیار بهتر از مهر و آبان است و به نظر می‌رسد بخش زیادی از بدبینی درخصوص نرخ بالای بهای تمام شده موجودی پالایشگاه‌های کشورمان را پوشش دهد و در فصل زمستان پالایشگاه‌های ایرانی عملکرد بهتری ثبت کنند. 
 
 
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.