کارگزاری بورس بیمه ایران|نمایش جزییات خبر

گزارش بازارهای جهانی

گزارش بازارهای جهانی
آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته ۳۰ بهمن ۱۴۰۱

آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته

بازار جهانی  تحت تاثیر انتظار افزایش نرخ بهره آمریکا هفته‌ای نسبتا پر عرضه را پشت سر گذاشت. طی دو هفته گذشته تاثیر بازگشایی چین به عنوان یک عامل حمایت‌کننده قیمت‌ کامودیتی‌ها با انتشار داده‌های بهتر از انتظار اقتصاد آمریکا تا حدود زیادی خنثی شد. با داده‌های اخیر اقتصاد آمریکا دیدگاه فعالان بازار نسبت به کاهش نرخ‌های بهره در کوتاه‌مدت تا حدود زیادی تعدیل شد و در شرکت‌های سرمایه‌گذاری ارزش‌گذاری کالاهای پایه با نرخ 15/5 درصدی در دستور کار قرار دادند. 
طی هفته گذشته تحلیلگران در انتظار انتشار داده‌های تورم ایالات متحده بودند.برخی از موسسات همچون "موسسه قیمت‌گذاری اوهایو" حتی پیش‌بینی انتشار بیشتر از انتظار این داده‌ها و بهبود شاخص دلار را داشتند که در ابتدای هفته این دست تردیدها به افزایش عرضه در کامودیتی‌ها دامن زد و در نهایت تورم در محدوده 4/6% منتشر شد کمتر از 5/6% داده قبلی و کمی بیشتر از انتظارات بود. پس از انتشار گزارش تورم ایالات متحده، نرخ بهره آتی کوتاه‌مدت ایالات متحده کاهش یافت و این احتمال تقویت شده که نرخ‌های پیش‌بینی شده فدرال رزرو برای سال 2023 تغییر زیادی نداشته باشد. 
اما داده‌ها طوری نبود که بازارها را به سمت افزایش تقاضا سوق دهد. در انتهای هفته نیز آمار مدعیان جدید بیمه بیکاری و بخش مسکن آمریکا منتشر شد که در هر دو شاخص داده‌ها کمتر از انتظارات بود به این معنی که آمار اشتغال آمریکا احتمالا تقویت خواهد شد و بخش مسکن آمریکا به پیشواز رکودی خفیف خواهد رفت. در مجموع به نظر می‌رسد نرخ بهره ایالات متحده در محدوده 15/5% الی 5/5% بدون تغییر باقی خواهد ماند. 

فلزات رنگین

طی هفته گذشته آلومینیوم و سرب به ترتیب کاهش 1 الی 3 درصدی قیمت را تجربه کردند. اما مس تحت تاثیر کاهش ماهانه موجودی‌ها و برخوداری از تقاضای مناسب در بین دیگر فلزات با رشد 5/1 درصدی به محدوده 8,991 دلار در هر تن رسید. مس با وجود حاشیه سود جذاب که ناشی از پیش‌بینی‌ها مبنی بر کسری عرضه آن در دهه پیش رو است، همچنان در رشدها پیشتاز و در اصلاح‌ها کند است. مس کمتر از دیگر فلزات از تحولات نرخ بهره آمریکا تاثیر می‌پذیرد و بیشتر تحت تاثیر سرمایه‌گذاری‌ها در بخش خودروهای برقی و تولید انرژی‌های تجدید پذیر است. 
فضای کلی کامودیتی‌ها به دلیل سطح پایین موجودی‌ها در جهان و تاثیرپذیری در بهبود رشد اقتصادی چین بیشتر به نفع صعود قیمت‌هاست و به نظر می‌رسد تحولات نرخ بهره آمریکا در حالت بدبینانه منجر به شکست کف‌های قیمتی زمستان 2022 نشود. از پیش‌بینی‌های مبنی بر رکود عمیق در اقتصاد کشور‌های بزرگ فاصله گرفته‌ایم و سطح پایین موجودی‌ها با کوچکترین اخلال در عرضه هر کومو یا بهبود تقاضای جهانی منجر به بهبود 10 الی 15 درصدی قیمت‌ها خواهد شد. 

نفت 

نفت برنت دریای شمال طی هفته گذشته تحت تاثیر نگرانی از تداوم صادرات ارزان نفت روسیه با حجم فعلی کاهش تقریبا 4 درصدی را تجربه کرد و به محدوده 83 دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت این روزها روند باثباتی از عرضه را تجربه می‌کند. جدای از عرضه نفت ارزان روسیه به بازار به واسطه تعیین سقف قیمتی برای این کشور توسط اتحادیه اروپا، اوپک نیز قیمت‌ها در سطح فعلی را منطقی می‌داند و لزومی برای کاهش عرضه نمی‌بیند.
این عامل در کنار پیش‌بینی ثبات در نرخ‌ بهره آمریکا برای 2023 که تقاضای نفت را کاهش خواهد داد، موجب شده است بسیاری از موسسات پیش‌بینی خود را از نفت بالای 100 دلار برای 2023 تعدیل کنند. در این راستا اداره انرژی آمریکا نفت برنت را برای سال 2023 در محدوده 6/83 دلار در هر بشکه برآورد می‌کند و تنها در ماه‌های انتهایی 2023 تحت تاثیر عوامل ژئوپلیتیکی غیر منتظره نفت بالای 100 دلار را پیش‌بینی می‌کند.
 بیشتر اين پیش‌بینی‌ها متکی بر تداوم سطح فعلی عرضه‌ها است وگرنه تقاضای نفت تا حدود زیادی به واسطه بازگشایی چین نسبت به فصل سوم 2022 تقویت شده است. پس می‌توان نتیجه گرفت قیمت نفت در سطح فعلی در سطح تعادلی بوده و تحولات آینده بیشتر می‌تواند محرک صعود قیمت‌ها باشد. 
 
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.