کارگزاری بورس بیمه ایران|نمایش جزییات خبر

گزارش بازارهای جهانی

گزارش بازارهای جهانی
آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته ۱۹ فروردین ۱۴۰۲

آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته

بازارهای جهانی هفته‌ای نزولی را پشت‌سر گذاشتند و تنها نفت تحت تاثیر خبر کاهش تولید اعضای اوپک پلاس رشد قیمت را تجربه کرد. در ادامه مهمترین عوامل تاثیرگذار بر کاهش قیمت کامودیتی‌ها را بررسی خواهیم کرد. 
در هفته‌های گذشته نگرانی‌ها درخصوص سیستم بانکی منجر به سوق سرمایه به سمت دارایی‌های امن شد؛ از این‌رو طلا با رشد قیمتی خود را به محدوده 2,000 دلار رساند و بسیاری از بازارهای سهام روزهای پر التهابی را پشت سر گذاشتند. فدرال رزرو برای جلوگیری از گسترش بحران در جلسه‌ای مشترک با قانونگذاران ایالات متحده اقدام به افزایش سقف بیمه سپرده‌های بانکی کرد و همچنین امکان دستیابی به سپرده‌ها و پیش پرداخت‌های بانک "سیلیکون ولی" فراهم شد که تا حدود زیادی نگرانی‌ها را برطرف کرد و موجب جبران افت قیمتی سهام بانکهای آمریکایی شد. 
 
فدرال رزرو احتمالا برنامه افزایش 25/0 درصدی نرخ بهره را برای جلسه آتی خود در نظر دارد تا نرخ بهره اصلی را به سطح 5.25% برساند و پیش‌بینی می‌شود حداقل برای یک فصل نرخ‌ بهره در سطوح بالا باقی بماند که به معنی گام برداشتن فدرال رزرو بر لبه تیغ خواهد بود. 

در هفته‌های اخیر داده‌های مربوط به تورم مصرف‌کننده آمریکا مطابق انتظارات بود و با شیب نزولی مناسبی همراه بوده است. این داده‌ها بسیاری را امیدوار به کاهش نرخ بهره کرد.

اما از یکسو پافشاری اعضای فدرال رزرو به افزایش نرخ برای رسیدن به هدف تورم 2 درصدی و انتشار آمار کمتر از انتظار شاخص مدیران خرید ترکیبی تولید و خدمات آمریکا در هفته گذشته بار دیگر بازارها را با ترس از رکود مواجه کرد. در حالی که انتظارات برای این شاخص در محدوده 3/53 بود که رقم منتشر شده با یک واحد کاهش در محدوده 3/52 قرار داشت. همچنین در هفته‌ای که گذشت نرخ بیکاری ایالات متحده منتشر شد که با کاهشی اندک از رقم مورد انتظار 6/3% در محدوده 5/3% قرار داشت. 
این آمار نشان می‌دهد علی‌رقم بیش واکنشی برخی از بخش‌های اقتصاد آمریکا همچون سیستم بانکی و نرخ‌های اوراق، اقتصاد همچنان قوی است و فدرال رزرو با توجه به تورم 6 درصدی دلیل کافی برای افزایش نرخ بهره خواهد داشت. لذا سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند با صرف زمان بیشتر با احتیاط عمل کرده و داده‌های اقتصادی را زیر نظر بگیرند.  
 
همانطور که در نمودار بالا ملاحظه می‌کنید افزایش نرخ بهره آمریکا موجب کاهش تورم شده است اما همچنان وضعیت تراز تجاری و نرخ بیکاری این کشور مطلوب ارزیابی می‌شود. لذا احتمال افزایش نرخ بهره به میزان 25/0% در جلسه پیش روی فدرال رزرو به منظور کاهش بیشتر تورم، بالا ارزیابی می‌شود. 
 

فلزات اساسی

طی هفته گذشته فلزات اساسی با کاهش قیمت همراه شدند. سنگ‌آهن با بیش از 6% کاهش از قیمت 127 دلار در هر تن به قیمت 119 دلار در هر تن رسید. در ماه‌های ‌اخیر شاهد بهبود قیمت در زنجیره فولاد بودیم که تحت تاثیر افزایش فعالیت‌های اقتصادی چین پس از برداشته شدن محدودیت‌های کرونایی صورت پذیرفت. همچنان سرمایه‌گذاران برای سال 2023 با توجه به افزایش رشد اقتصادی چین بازار سنگ‌آهن و فولاد را صعودی می‌بینند اما طی هفته گذشته با کاهش PMI چین از محدوده 6/52 به 9/51 انتظارات صعودی تعدیل شد و  فرصتی فراهم شد تا سنگ‌آهن نیز به مانند دیگر کامودیتی‌ها اصلاح قیمتی  را تجربه کند. 
 
برای ادامه 2023 به نظر می‌رسد با افزایش رشد اقتصادی چین تا محدوده 5% و بهبود بخش مسکن این کشور با توجه به تامین مالی قابل توجه دولت‌های محلی از منابع فروش اوراق قرضه، افزایش قیمت سنگ‌آهن تا محدوده 135 دلار و به تبع آن افزایش قیمت زنجیره فولاد را داشته باشیم. 
 
نفت 
بهای نفت طی هفته گذشته با بیش از 6% افزایش به سطح 9/84 دلار در هر بشکه رسید و از لحاظ نموداری موفق به شکست روند نزولی خود شد. در ابتدای هفته گذشته اعضای اوپک پلاس تصمیم گرفتند از ماه آینده تولید نفت خود را به میزان 5/1 میلیون بشکه در روز کاهش دهند. از این رو عربستان و روسیه هر کدام 500 هزار بشکه، عراق 211 هزار بشکه، امارات 144 هزار بشکه و دیگر اعضا همچون کویت، عمان و الجزایر نیز در حدود 50 الی 100 هزار بشکه تولید خود را کاهش خواهند داد. همین عامل کافی بود که نفت برنت در ابتدای هفته در محدوده 84 دلار با گپ مثبت 6 درصدی بازگشایی شود. 
 
همانطور که در نمودار بالا ملاحظه می‌کنید، در دو هفته گذشته با کاهش قیمت نفت به کمتر از 80 دلار با کاهش موجودی هفتگی و کاهش تعداد دکل‌های نفتی آمریکا از قیمت نفت حمایت و سطح 80 دلاری به سرعت باز پس گرفته شد. 
 
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.