کارگزاری بورس بیمه ایران|نمایش جزییات خبر

تنها راه مبارزه با شبکه‌ فاسد ذینفعان در بورس کالای کشاورزی

تنها راه مبارزه با شبکه‌ فاسد ذینفعان در بورس کالای کشاورزی
بخش دوم مصاحبه مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران با برنامه چشم‌انداز در شبکه ایران‌کالا
بخش دوم مصاحبه مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران با برنامه چشم‌انداز در شبکه ایران‌کالا
 
تنها راه مبارزه با شبکه‌ فاسد ذینفعان در بورس کالای کشاورزی
 
حضور گسترده شبکه ذینفعان و دلالان در سطوح مختلف اقتصاد ایران، اصلی‌ترین علت ایجاد فساد در بخش‌های مختلف اقتصادی است. مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران در مصاحبه با برنامه چشم‌انداز شبکه ایران‌کالا درباره فعالیت شبکه ذینفعان گفت: «این شبکه در مراکز اجرایی نفوذ جدی دارد به نحوی که باعث شده جهت‌ تصمیمات به سمتی بچرخد که منافع یک گروه خاص تامین شود و نه منافع تولیدکننده و مصرف‌کننده.» مهدی رباطی با تاکید بر اینکه این شبکه در فضای حاکمیتی نفوذ دارد به همین دلیل توانسته اهداف خودش را پیش ببرد، درباره راه مقابله با آن نیز گفت: «مشکل کشور ما دقیقا در مرحله اجرای سیاست‌ها و راه‌حل‌های برچیده‌شدن این شبکه گسترده است که پیش از این رهبر معظم انقلاب هم نسبت این موضوع تاکید جدی داشتند و قوه قضاییه نیز تمرکز بالا روی آن دارد. برای جلوگیری از فعالیت این شبکه، به یک اراده جمعی در اجرای قانون نیاز است.»
 
خسارت هنگفت کشاورزان در نبود بورس
 
مهدی رباطی با بیان اینکه نفوذ شبکه ذینفعان و دلالان در فضای حاکمیتی به معنای فساد است، گفت: «فساد از نظر علمی یعنی اینکه کسی که روی صندلی تصمیم‌گیری و اجرا نشسته، تصمیمات و نتیجه کار را به سمتی هدایت کند که به جای منافع ملی، منافع یک گروه خاص تامین شود.» این اقتصاددان تاکید کرد: «برای مثال اگر خودروسازها ملزم شوند که تولیدات خود را به شکل مستقیم در بورس کالا عرضه کنند، آنوقت مبالغ میلیونی که در غیاب بورس، نصیب شبکه ذی‌نفعان می‌شود، به سمت تولید هدایت خواهد شد و دیگر شبکه نمی‌تواند این پول را از جیب مردم و تولیدکننده بردارد. این مساله در کشاورزی هم صدق می‌کند.» رباطی به حضور واسطه‌ها و دلالان در معامله با کشاورزان اشاره کرد و افزود: «کشاورز ما در حال حاضر محصول خودش را به ثمن‌بخس (ارزان و کم‌ارزش) به واسطه‌ می‌فروشد. علت این است که در کشور ما بورس کالا در حوزه کشاورزی هنوز عمق لازم را پیدا نکرده است. وزارت کشاورزی نیز در این خصوص آموزش لازم به کشاورزان نداده است تا بدانند چگونه و از چه مسیری محصولات خودشان را در بورس کالا عرضه کنند. ضمن اینکه ساز و کار این مهم نیز هنوز فراهم نشده است.» به گفته رباطی ایران سالانه چند هزار میلیارد تومان هزینه صرف خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو می‌کند اما در نهایت کشاورز و مصرف‌کننده ناراضی باقی می‌مانند و فقط شبکه ذی‌نفعان سود می‌برد.
 
بورس؛ تنها راه نجات اقتصاد ایران
 
مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران با تاکید بر اینکه اگر این حجم عظیم ثروت، صرف توسعه بورس کالا و ابزارهای مشتقه کالایی و همچنین آموزش کشاورزان شود، قطعا منافع ملی تامین خواهد شد، به صندوق‌های کالایی اشاره کرد و گفت: «این صندوق‌ها سود سرشاری نصیب کشاورزان می‌کند. البته حرکت در این مسیر و بردن اقتصاد کشور به سمت بورس، نیازمند وجود اراده قوی در سطح حاکمیت است که وزارتخانه‌های اقتصاد و جهاد کشاورزی، سازمان بورس و در راس همه اینها ریاست جمهوری را شامل می‌شود.» رباطی با تاکید بر اینکه تنها راه نجات اقتصاد ایران، بازار سرمایه است، ادامه داد: «در ابتدای سال جاری، برای اولین بار رهبر معظم انقلاب به بورس و لزوم توسعه آن اشاره کردند. اگر اقتصاد ما به سمت بورس حرکت نکند، شبکه ذی‌نفعانی که در تعارض با منافع ملی هستند، نقش‌آفرینی اصلی خواهند کرد که در این شرایط قطعا تولیدکننده و مصرف‌کننده بازنده خواهند بود و فقط یک عده قلیل از افراد مفسد که ممکن است ارتباطات گسترده سیاسی هم داشته باشند، سود خواهند برد.»
 
رباطی به تحریم‌های بین‌المللی و شرایط خاص اقتصاد ایران هم اشاره کرد و افزود: «امنیت غذایی زمانی به وجود می‌آید که تولیدکننده و کشاورز بداند حداقل سودی که ممکن است از فعالیت‌های دیگر به دست بیاورد را می‌تواند در کشاورزی کسب کند. اگر این اتفاق رخ ندهد، باید منتظر باشیم تا مانند مازندران که تمام شالیزارهای آن در حال تبدیل‌شدن به ویلا و ملک مسکونی است، چند سال دیگر مجبور به وارد کردن کل نیاز برنج‌مان باشیم که این یک تهدید برای امنیت غذایی ماست.» به گفته این اقتصاددان، تنها راه نجات اقتصاد ایران، حرکت به سمت بازار سرمایه است و عملی‌شدن این مهم به اراده‌ای قوی در سطح حاکمیت نیاز دارد.
 
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.