کارگزاری بورس بیمه ایران|نمایش جزییات خبر

گزارش بازارهای جهانی

گزارش بازارهای جهانی
آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته
۱۲ شهریور ۱۴۰۱

 

آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته

هفته گذشته با آمار مربوط به نرخ گاز در کشورهای اروپایی آغاز شد. نرخ گاز در کشورهای آلمان، فرانسه و هلند به حدی بالا است که ارزش حرارتی آن با نفت 400 دلار در هر بشکه برابری می‌کند و با توجه به پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش نرخ گاز در زمستان، این انتظار وجود دارد که بهای گاز تقریبا دو برابر شود ! لذا آمریکا و متحدین اروپایی‌اش در تلاش هستند با چانه‌زنی برای نرخ گاز روسیه سقف تعیین کنند. "فون در لاین" رئیس کمسیون اتحادیه اروپا در این خصوص اذعان داشت: اتحادیه اروپا زودتر از موعد، بیش از 80 درصد انبارهای گاز خود را پر کرده و زمان آن رسیده که برای گازی که از روسیه وارد می‌کنیم سقف قیمتی تعیین کنیم؛ آمریکا نیز با صحه بر ادعای شریک اروپایی خود اعلام کرد که در هر تصمیمی که اخذ شود اتحادیه اروپا را همراهی میکند. به نظر می‎‌رسد روسیه و گازپروم به صورت تلویحی همراهی خود را با تصمیمات اتحادیه اروپا نشان داده‌اند در حالی که بر کسی پوشیده نیست که با رسیدن فصل سرما دست بالاتر را در این خصوص روسیه خواهد داشت. 

در میانه هفته پیش‌بینی‌ها از کاهشی بودن شاخص PMI چین برای دومین ماه متوالی، زنگ خطر مهمی را برای سرمایه‌گذاران به صدا درآورد و مجموع این عوامل بازارهای کامودیتی را در جهت منفی تحت تاثیر قرار داد. از طرف دیگر تقویت شاخص دلار را داریم که خود به وضعیت در هم‌پیچیده بازارهای جهانی به ویژه فلزات رنگین دامن زده است.

 

کامودیتی 

 جدا از نوسانات مثبت ابتدای هفته، نمای کلی هفته نزولی بود و بیشتر کوموها 4 الی 5 درصد افت قیمت را تجربه کردند. بانک‌های چینی به منظور جلوگیری از رکود سیاست تزریق منابع و وام‌دهی با بهره پایین را با جدیت دنبال می‌کنند و در مقابل بایدن در سخنرانی خود بیان کرد که اشتغال در آمریکا رونق خوبی دارد و به وضع طبیعی قبل از کرونا بازگشته است و این سیگنال را به فدرال رزرو داد که تلاش حداکثری خود را برای کاهش تورم انجام دهد. این سیاست‌ها توام با کاهش انتظارات از بحران انرژی در اروپا هفته‌ای نزولی را برای کامودیتی‌ها رقم زد. 

در مقابل دلایلی که برای کاهش قیمت کامودیتی‌ها برشمردیم، دلایل مهمی همچون قرار گرفتن ذخایر مس، آلومینیوم و روی در اتحادیه اروپا و چین در پایین‌ترین سطح خود و اینکه کمبود برق در این مناطق نیاز به این فلزات را بیشتر خواهد کرد؛ موجب تضعیف عرضه و تقویت تقاضا خواهد شد از طرفی بحران انرژی در فصل زمستان کماکان جدی است و جدا از نرخ‌هایی که برای گاز صادراتی روسیه به اتحادیه اروپا تعیین خواهد شد، بحران انرژی و عدم صرفه تولید بسیاری از محصولات پایین‌دست در کشورهای اروپایی، آمریکا، هند و حتی چین موجب اخلال در عرضه و تقویت تقاضا خواهد شد. 

نفت

 در عراق، بحران در میدان نفتی بصره در ابتدا هیجاناتی را در طرف تقاضای نفت ایجاد کرد و قیمت را تا محدوده 103 دلار پیش برد اما در ادامه با توجه به فروکش کردن بحران و اینکه دلایل کاهش قیمت همچون احتمال رکود در چین و تفاوق اروپا در ارائه راه‌حل برای خروج از بحران انرژی در فصول ابتدایی 2023 قوی تر بودند؛ روند نفت را در هفته گذشته نزولی کرد تا با 7 درصد افت در محدوده 93 دلار قرار گیرد. در سرد و گرم مذاکرات احیای برجام به نظر می‌رسد که با وجود توافق بر سر مفاد اصلی همچنان اختلاف‌هایی وجود دارد و اظهارات در هفته گذشته به صورتی بود که کمی ناظران این حوزه را به دستیابی به توافق زودهنگام بدبین کرد اما در اواخر هفته با توجه به اهمیت توافق برای همه طرف‌ها و اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه چین مبنی بر اینکه انتظارات ایران مشروع هستند و پاسخ ایران در راستای خواسته‌های مشروع این کشور است؛ لحن‌ها کمی ملایم‌تر شدند. 

بطور کل مجموع عواملی که در بازارهای جهانی وجود دارد به این سمت است که بازار کامودیتی به روند نوسانی خود (نه رشد جدی و نه افت جدی) ادامه دهد. 

 

 

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.