کارگزاری بورس بیمه ایران|نمایش جزییات خبر

گزارش بازارهای جهانی

گزارش بازارهای جهانی
آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته
۱۹ شهریور ۱۴۰۱

آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته

 

نشست بانک‌های مرکزی اروپا، استرالیا و کانادا و سخنرانی برخی از مقامات فدرال رزرو مهمترین رویدادهای هفته گذشته بودند. اعضای بانک مرکزی اروپا به صورت مشترک بر تداوم و شتاب روند افزایش نرخ بهره به منظور کنترل کامل تورم تاکید داشتند؛ بانک مرکزی اروپا در پی این نشست نرخ بهره اصلی خود را با 75 صدم درصد افزایش داد؛ همچنین این انتظار وجود دارد اتحادیه اروپا ترس از رکود را کنار بگذارد و سیاست افزایش نرخ بهره را برای ماه‌های آتی ادامه دهد و نرخ بهره خود را تا سطوح 2.25 درصد یعنی آنچه فدرال رزرو درنظر گرفته، افزایش دهد. این سیاست می‌تواند نرخ یورو را در مقابل دلار تقویت کند. راجرز معاون بانک مرکزی کانادا بر تداوم دوساله افزایش نرخ بهره تاکید کرد و عنوان کرد که به یک دوره کاهش رشد اقتصادی به منظور کنترل تقاضای کالا نیاز است هرچند که در این مسیر امکان عقبگرد وجود دارد. رئیس بانک مرکزی استرالیا "فیلیپ لوو" تورم محقق شده را از انتظارات تورمی بیشتر خواند و عنوان کرد بایستی سیاست‌های مربوط به افزایش نرخ بهره، افزایش اندک دستمزدها و کاهش تقاضای بازار را دنبال کنیم. 
اما در آمریکا، پاول رئیس فدرال رزرو بار دیگر تاکید داشت، در مقابله با تورم باید قوی عمل کرد و با توجه به آمار قوی اشتغال و نقش تورم در افزایش ریسک تعهد به سیاست‌های افزایش نرخ بهره بیش از پیش اهمیت دارد. مجموع اظهارات انجام شده، تداوم سیاست‌های انقباضی و کاهش نقدینگی، احتمال رکود در اقتصاد جهانی را بالا برده و این عامل تاثیر منفی بر کامودیتی‌‌ها خواهد گذاشت؛ از طرفی سیاست‌های حمایتی چین از بخش مسکن و کسب کار همچنان تقاضای جهانی را متعادل کرده است. 
رکود احتمالی نقش طلا به عنوان یک دارایی امن را پر رنگ می‌کند و احتمالا صندوق‌های بین‌المللی و سرمایه‌گذاران جذب بازار طلا خواهند شد هرچند که در حال حاضر سیاست‌های انقباضی و افزایش قدرت نرخ‌های ارز به خصوص دلار موجب سرکوب قیمت در این دارایی شده است. در حال حاضر انس طلای جهانی در محدوده 1700 الی 1740 دلار در نوسان است و باکس حمایتی مناسبی در این محدوده شکل داده است. 
 
 
گاز طبیعی
عدم بازگشایی خط لوله نورد استریم علی‌رغم برنامه‌ریزی‌های انجام شده قبلی باعث جهش مجدد قیمت گاز در اروپا شد و توجه سرمایه‌گذاران را به بحران انرژی در اروپا جلب کرد. روسیه در قبال اروپا سیاست دوگانه‌ای را دنبال می‌کند. از طرفی تمایل خود را به صادرات بیشتر گاز به اروپا و رفع نیازهای انرژی این قاره نشان می‌دهد و از طرفی بهانه‌جویی‌ها و سنگ‌اندازی‌هایی در این مسیر انجام می‌دهد. در مجموع به نظر می‌رسد بحران انرژی همچنان در اتحادیه اروپا الویت اول را دارد و مقامات اروپایی باید به فکر یافتن راه‌حل برای آن باشند. 
 
فلزات اساسی
چین بزرگترین مصرف‌کننده و واردکننده اکثر کامودیتی‌ها در سطح جهان است. بنابراین تحرکات عرضه و تقاضای این غول اقصادی برای بازار کامودیتی، اهمیت ویژه‌ای دارد. چین در راستای تداوم سیاست‌های حمایتی خود از تقاضای بازار، خرید مسکن فرزندان توسط والدین از طریق منابع اعتباری در دسترس را مجاز اعلام کرد که این موضوع محرک مهمی برای تقاضای مسکن در چین خواهد بود و رشد نرخ کامودیتی‌ها را در پی دارد همچنین سهام شرکت‌های ساخت و ساز چینی با اعلام این خبر 3 الی 20 درصد رشد قیمت را تجربه کردند. 
وضعیت کامودیتی‌ها را برای هفته گذشته می‌توان به دو قسمت تقسیم کرد. در ابتدا فشار عرضه در فلزاتی نظیر روی، آلومینیوم و مس و لمس کف‌های قبلی تحت تاثیر سیاست‌های افزایش نرخ بهره و رکود احتمالی و سپس افزایش مجدد تقاضا به دلیل سیاست‌های حمایتی چین و افزایش نرخ بهره در اورپا تا جایی که قیمت‌ها در سطوحی حتی بالاتر از هفته قبل خود قرار گرفتند. 
در پی تعطیلی کارخانه‌های تولیدکننده فولاد در اروپا و افزایش تقاضای این قاره و افزایش تقاضای چین به دلیل سیاست‌های مشوق اقتصادی حوزه مسکن قیمت فولاد نیز صعودی شد و بیشترین افزایش قیمت مربوط به میلگرد فوب ترکیه با افزایش 7 درصدی قیمت و قرارگیری در سطح 700 دلار بود. 
 
اوره 
تقاضای برای اوره و واردات در اروپا ادامه داشت، اما با سرعت کمتری نسبت به هفته‌های گذشته و معامله‌گران بیشتر از محموله‌های قدیمی فروختند. به نظر می‌رسد فشردگی عرضه در اروپا برخی از واردکنندگان را به سمت تولیدکنندگان روسی برای اوره و نیترات سوق داده است. این به نوبه خود به تولیدکنندگان روسی فرصت‌های فروش محدودی را با قیمت‌هایی بین 100 تا 200 دلار در هر تن بالاتر از آنچه در بازارهای دیگر به دست آورده‌اند، می‌دهد. با تعطیلی تولید اروپا، خریداران اتحادیه اروپا و بریتانیا همچنان به پرداخت پریمیوم بالا ادامه دادند. با توجه به مناقصه خرید قریب الوقوع هند، بسیاری از شرکت‌کنندگان در طول ده روز گذشته تصمیم تاکتیکی برای کاهش مدت زمان و محدود کردن فعالیت خرید گرفتند و انتظار داشتند قیمت‌ها پس از مناقصه خرید هند در 9 سپتامبر کاهش یابد.
 
نفت
 اوپک پلاس بالاخره تصمیم خود را عملی کرد و بیان داشت که در اکتبر تولید اعضای این کارتل نفتی 100 هزار بشکه کاهش خواهد یافت. نرخ نفت نیز که در میانه هفته گذشته تحت تاثیر سیاست‌های اقتصاد جهانی کف‌های جدید را در محدوده 88 دلار لمس کرد با این خبر مجدد صعودی شد و در سطح قیمت‌های هفته قبل خود قرار گرفت. تحلیلگران معتقدند به واسطه سیاست‌های انقباضی سطح جهان و فاصله نرخ نفت با قیمت تعادلی خود روند قیمت نزولی شده است و اخبار خوب فعلی شوک‌های صعودی موقت را به قیمت می‌دهند.
استفان برنوک از شرکت نفت PVM گفت: در ماه‌های آینده، غرب باید با خطر از دست دادن منابع انرژی روسیه و افزایش قیمت نفت مقابله کند. یک مقام وزارت انرژی ایالات متحده گفت: کاخ سفید در حال حاضر در حال بررسی انتشار نفت از ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده (SPR) بیشتر از 180 میلیون بشکه است که رئیس‌جمهور بایدن ماه‌ها پیش اعلام کرد. پیش از این، جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی به رویترز گفته بود که دولت در حال بررسی نیاز به انتشار بیشتر SPR است. شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز اعلام کرد که رشد تعداد دکل‌های حفاری و تولید با وجود قیمت‌های نسبتاً بالای انرژی کاهش یافته است. در همین حال، افزایش بی‌سابقه نرخ بهره بانک مرکزی اروپا به میزان ۷۵ واحد در این هفته و قرنطینه‌های بیشتر COVID-19 در چین بر قیمت‌ها تاثیر گذاشته است.
 
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.