کارگزاری بورس بیمه ایران|نمایش جزییات خبر

گزارش بازارهای جهانی

گزارش بازارهای جهانی
آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته
۲۷ شهریور ۱۴۰۱

آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته

بازارهای جهانی هفته‌ای نوسانی و ضعیف را پشت سر گذاشتند. شاخص دلار به سمت بالاترین سطح خود در 20 سال گذشته حرکت می‌کند و در مقابل یوآن به شدت قوی شده است. با توجه به نرخ پایین بیکاری در آمریکا یافتن گارگر ارزان برای راه‌اندازی خط تولید جدید و عرضه محصولات جدید به بازار سخت شده و مدیران خرید در این کشور در ماه‌های اخیر کم کار شده‌اند که ضمن کاهش شاخص PMI در ماه‌های اخیر، موجب افزایش بهای مصرف‌کننده مخصوصا در بخش مواد غذایی شده است. جلسه فدارل رزرو در انتهای این هفته برگزار خواهد شد و به احتمال بالا نرخ بهره در آمریکا به اندازه 0.75 درصد افزایش خواهد یافت که این روند شاخص دلار را در بالاترین سطح خود قرار می‌دهد. 

کاهش ارزش یوآن در مقابل دلار آمریکا بازارگانان چینی را وادار کرده است از حجم واردات خود بکاهند، تداوم کاهش واردات چین به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده محصولات پایه اقتصاد جهان را به سمت رکود خواهد برد هرچند که آمارهای تورمی همچون نرخ تورم مصرف‌کننده و نرخ تورم تولیدکننده در داخل چین وضعیت خوبی دارند و این به بانک مرکزی خلق چین کمک می‌کند نرخ بهره را پایین نگه دارد و با تدوام سیاست های حمایتی، تقاضای داخلی را همچنان در محدوده مناسبی حفظ کند. در اتحادیه اروپا سیاست افزایش نرخ بهره در دستور کار قرار گرفته است. 

انگلستان قصد دارد همگام با اتحادیه اروپا نرخ بهره خودش را تا مرز 4 درصد بالا ببرد. به عقیده تحلیلگران در آینده نه‌چندان دور برابری دلار و یورو می‌شکند و یورو دوباره حدود 15 درصد بالاتر از دلار قرار خواهد گرفت و دیگر ارزهای یوآن، ین و پوند تقویت خواهند شد. بانک جهانی در آخرین تحقیقات خود اعلام کرد روند رشد سه اقتصاد بزرگ دنیا یعنی آمریکا، چین و منطقه یورو به ‌شدت آهسته شده و حتی یک ضربه متوسط به اقتصاد دنیا آن را در سال 2023 میلادی وارد رکود می‌کند. داده‌های اقتصادی نشان می‌دهد رشد تولید و رشد اقتصادی از قدرت ارزهای جهانی حمایت نمی‌کند و با تداوم افزایش ارزش پول احتمالا تولید و سرمایه‌گذاری روندی کاهشی خواهد گرفت و رکود پیش‌روی اقتصاد جهانی است.

 

کامودیتی 

برای هفته گذشته تداوم تعطیلی کارخانه های فولاد اروپا و سیاست‌های حمایتی چینی کمی به تقویت نرخ فولاد کمک کرد؛ هرچند این افزایش نرخ‌ها بیشتر شامل حال تولیدکنندگان ترکیه‌ای و روسی شد. شمش و اسلب ایران به قیمت‌های کمتر از 460 دلار به فروش می‌رود در حالی که میانگین 5 سال اخیر 470 دلار بوده است. افزایش تقاضای مس و روی و آلمینیوم جهانی به دلیل بحران انرژی چین و اتحادیه اروپا، ذخایر جهانی این فلزات را در پایین‌ترین سطح خود از سال 2008 قرار داده و این خود موجب ممانعت جدی برای افت قیمت‌ها در هفته گذشته بود. به نظر می‌رسد علی‌رغم روند نزولی این فلزات نمی‌توان ریزش قابل توجهی را برای آنها در نظر گرفت. مگر اینکه شرایط رکودی اقتصاد جهانی روند عرضه و تقاضا را دستخوش تغییر کند.  

متانول 

در هفته‌های اخیر نرخ متانول افزایش کمی را تجربه کرده و این افزایش نه به دلیل صرفه تبدیل این محصول به الفین‌هاست بلکه به این دلیل است که در حال حاضر متانول ارزان‌ترین سوخت در اتحادیه اروپاست که آلایندگی بسیار کمی دارد. اتحادیه اروپا در ماه‌های اخیر واردات انواع انرژی را افزایش قابل توجهی داده و به نظر می‌رسد به کمک تعطیلی مکرر صنایع خود بتواند بحران انرژی زمستان را پشت سر بگذارد. 

نفت 

 عقب نشینی روسیه از اوکراین موجب ریزش نرخ گاز در هاب‌های جهانی شد و به طور کلی تاثیر منفی بر نرخ انرژی در جهان گذاشت. همچنین کاهش 9 درصدی واردات نفت چین، بدبینی‌ها نسبت به رشد اقتصادی این کشور، تداوم عرضه یک میلیون بشکه‌ای نفت آمریکا به بازار و سایه رکود بر اقتصاد جهانی مهمترین عواملی هستند که روند نزولی نفت در ماههای اخیر را شکل داده‌اند. اما در دو هفته اخیر اخبار کاهش عرضه اوپک به بازار، تداوم تقاضای روانی بازار در حوزه انرژی، رسیدن فصل زمستان و احتمال اخلال در عرضه نفت در خلیج مکزیک به دلیل شروع طوفان‌های فصلی و توجه تحلیلگران به این موضوع که آمریکا به دلیل کاهش ذخایر نفت خود به زودی خریدار نفت خواهد شد؛ در هفته‌های اخیر موجب توقف کاهش قیمت نفت و انتظار نفت بالای 80 دلار برای سال 2023 شده است. در هفته‌های گذشته بازار محصولات پالایشگاهی تحولات قابل توجهی را داشته است علی‌رغم کاهش کرک اسپرد بنزین در آمریکا، کرک اسپرد نفت کوره به دلیل تقاضای بالای ژاپن بهبود یافته و از طرفی گازوئیل به دلیل تقاضای بالای آن به عنوان سوخت توانسته قیمت بالای خود را حفظ کند. 

 

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.