کارگزاری بورس بیمه ایران|نمایش جزییات خبر

گزارش بازارهای جهانی

گزارش بازارهای جهانی
آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته
۱۴ آبان ۱۴۰۱

آخرین اخبار و تحولات بازارهای جهانی در هفته گذشته

هفته گذشته در اوج بدبینی‌ها نسبت به بازار‌های جهانی آغاز شد اما در ادامه با انتشار اخبار مثبت از سمت اقتصاد چین و آمریکا شاهد رشد قیمت قابل توجه کامودیتی‌ها بودیم. چین که همچنان با آمار بالای کرونا روبه‌روست، با افزایش شناسایی موارد جدید در هفته گذشته، مجموع مبتلایان این کشور روز پنجشنبه به اوج به 3,200 نفر نیز رسید. در این راستا کمیته ملی بهداشت چن اعلام کرد که احتمال قرنطینه کامل شهرها و نواحی صنعتی و توقف پروازها وجود دارد و بسیاری به این نتیجه رسیدند که احتمالا سیاست‌ کووید صفر مجددا پیگیری خواهد شد اما واکنش‌های مقامات این کشور روز جمعه و اظهارنظر رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه در آینده الویت سیاست‌ها به جای قرنطینه با اقتصاد خواهد بود، بسیاری از نگرانی‌ها را کاهش داد و با واکنش مثبت بازارهای سرمایه چین و چرخش نرخ جهانی کامودیتی به سمت مثبت شد. 

در ابتدای هفته تحلیلگران انتظار داشتند پیش‌بینی‌ها درخصوص رکود اقتصاد جهانی با انتشار آمار اشتغال آمریکا در حدود 220 هزار فرصت شغلی جدید در ماه اکتبر تکمیل شود و با تداوم رشد 0.75 درصدی نرخ بهره اقتصاد به سمت یک رکود تمام عیار پیش رود اما گزارش اشتغال آمریکا بسیار بهتر از انتظار بود و در ماه اکتبر 260 هزار فرصت شغلی در آمریکا ایجاد شد که نشان می‌دهد بازار کار آمریکا بی‌توجه به پیش‌بینی‌های رکود اقتصادی و افزایش نرخ بهره همچنان قوی عمل می‌کند، همین عامل کافی بود تا شاهد افت 1.9 درصدی شاخص دلار و تقویت نسبی بازارها در اوج بدبینی‌ها باشیم.

 

فلزات رنگین

در شرایطی که فلزات رنگین در هفته‌های اخیر به گزارش‌های مبنی بر کاهش موجودی‌ها تا سطوح تاریخی خود واکنش نشان نمی‌دادند، اخبار مبنی بر تغییر سیاست‌های چین برای در الویت قرار دادن اقتصاد، تقاضا را بر روی فلزات افزایش داد و شاهد رشد 5 تا 7 درصدی مس، آلومینیوم و روی در بازارهای جهانی بودیم. در این بین مس با توجه به این‌که ذخایر آن در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد و تنها پاسخگوی مصرف 3 روز جهان خواهد بود و از طرفی خوش‌بینی‌ها درخصوص تقاضای آن نسبت به دیگر فلزات، تاثیر مثبت بیشتری پذیرفت و با حدود 8% رشد در سطح 8,109 دلار در تن قرار گرفت. 

 

فولاد و سنگ‌آهن

سنگ آهن به صورت سنتی تاثیرپذیری بالایی از رونق و رکود اقتصاد جهانی و به‌خصوص اقتصاد چین می‌پذیرد. در پی افزایش بدبینی‌ها به شرایط اقتصاد جهانی، افزایش آمار کرونا در چین و رشد بالای موجودی انبارهای آهن و فولاد چین در ابتدای هفته قیمت سنگ‌آهن کف‌های جدیدی را در محدوده 80 دلار به خود دید اما در اواخر هفته با اعلام رئیس‌جمهور چین مبنی بر الویت دادن به اقتصاد و کاهش شاخص دلار متاثر از آمارهای اقتصادی آمریکا و افزایش 
نرخ‌های بهره اروپا، سنگ‌آهن با تاثیرپذیری مثبت، بخشی از افت خود را جبران کرد و در محدوده 85 دلار قرار گرفت. انتظار می‌رود به تحرکات مثبت در سنگ‌آهن، به مرور بازار فولاد هم به تعادل رسیده و شاهد توقف کاهش بی‌رویه این کامودیتی مهم و پرمصرف در دنیا باشیم. 

 

نفت 

 
در هفته‌های اخیر عربستان و دیگر اعضای اوپک پلاس تولید روزانه خود را کاهش دادند. گزارش‌ها نشان می‌دهد هلدینگ آرامکو سرمایه‌گذاری خود بر روی چاه‌های نفت را تا 43% کاهش داده که بیشترین کاهش در 10 سال اخیر است. این عامل سبب کاهش عرضه نفت و متعاقبا افزایش قیمت آن در بازارهای جهانی شد. گلدمن ساکس طی گزارشی اعلام کرد
با توجه به سطح عرضه و تقاضای فعلی و همچنین فرا رسیدن فصل زمستان و بهبود نسبی تقاضای چین افزایش قیمت نفت تا سطح 115 دلار را برای فصل اول 2023 پیش‌بینی می‌کند. به نظر می‌رسد با کاهش محدودیت‌های کرونایی چین، این پیش‌بینی قابل تحقق باشد. برآوردها از بازار نفت برای بلندمدت تا حدود زیادی تحت تاثیر رکود و رونق اقتصاد چین و برای کوتاه‌مدت تصمیمات کشورهای عضو اوپک پلاس و مهمترین آنها عربستان قرار دارد. 
 

 

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.